Robotje

Robotje van computeronderdelen en traptredehout

Een robotje, vervaardigd uit oude onderdelen van een trap, kastje, waterleiding, computer en kleding. De oude computer was van degene voor wie het robotje is gemaakt. Het robotje staat nu op het bureau in de studeerkamer naast de nieuwe computer.

Op de eerste afbeelding zijn alle onderdelen te zien die ik heb gebruikt voor het maken van de robot. De romp is gemaakt van hout van een oude traptrede; inkepingen zijn voor voor de montage van alle onderdelen en de bevestiging van armen en het bekken. Een oude Geforce 5400 videokaart heb ik in stukjes geslepen met mijn dremel om als “high-tech” onderdelen te dienen, zoals de CPU op de borst en de memory-banks van de robot in de zij. De koperen kern is van een oude Pentium-koeler, evenals de aluminium koelvin. Ikea bevestigingsmateriaal voor de “joints” en koperen waterleiding voor de ledematen. Bedrading van een oud cherry-toetsenbord als ogen, bewegingscensors en kleine zwenkwieltjes voor de rijvoeten …. etcetera.

Foto twee toont de zijkant van de bot met zijn geheugenmodules, bedrading en rugkoeling.
Op foto drie kijkt hij je aan. Het hoofd, dat scharniert op een klikscharnier van een glazen kastdeurtje is tevens koelvin voor de bot. De broekgesp fungeert als beveiligingskooi voor de CPU.
Afbeelding vier toont de rug met ventilator , spanningsdiodes en nekscharnier. Afbeelding vijf de zijkant met heupconstructie en rijdend onderstel, terwijl foto zes inzoomt op zijn middensegment van koper: de motor met daarvoor de beschermende gespkooi.

 

Hoofd is van oude P2 koeler gemaakt

 

 

Peter van Tienhoven

 

Peter van Tienhoven

 

 

Mail br