Doggycam

Houten standaard voor Webcam in huis om de hond in de gaten te kunnen houden: een doggycam


 
Twee honden; twee standaarden
 
Mijn zoon heeft onlangs een zwerfhond uit Kreta geadopteerd. Deze hond had een trauma en was daardoor erg onzeker en bang. Een lang gewenningsproces is nodig en daarbij is een doggycam om te zien wat de hond uitspookt als je er even niet bij bent dan erg handig.

Van wat restjes hout heb ik voor hem een Doggycam gemaakt: de voet is van Eiken, de staander van Vuren en de camerahouder van Robiniahout gemaakt. De bevestigingspennen zijn uit een blokje Meranti gedraaid.  De webcam hangt ondersteboven, omdat daarmee veel makkelijker een lage kijkhoek bestreken kan worden. De staander heeft de vorm van een “taille”, zodat de lens bijna helemaal rondom zicht heeft.

Gaandeweg besloot ik om voor mijzelf en onze hond ook zo een camera aan te schaffen en ook een standaard te maken. Deze standaard moest wat grilliger van vorm worden: een klein sculptuurtje. Zowel de voet als de houder zijn van restjes Eiken gemaakt en de houder wederom van Vurenhout.  Het stukje voor de de houder bleek veel erger doorgescheurd dan verwacht, dus er waren wat reparaties nodig om alles “bij elkaar” te houden. De staander beeldt twee verstrengelde twijgen uit. De horizontale houder, die op de staander zit, stelt twee armen voor: de webcam wordt als het ware omstrengelt. Het geheel lijkt zodoende op een poppetje dat de doggycam optilt en omhelst . Erg leuk om met gutsjes en raspjes dit poppetje te laten ontstaan….
De doggycam is een handig gebruiksvoorwerp en de handgemaakte houder zorgt ervoor dat het niet zo een saaie plastic webcam in huis blijft. Alhoewel een beetje afwijkend past het toch aardig in mijn portfolio.

 

 

 

 

Peter van Tienhoven

 

 

Mail br