Graphic Art

Hier vindt U een selectie van de tekeningen die ik maak en waarvan ik onderdelen wil gaan gebruiken in mijn design van gebruiksvoorwerpen. Een voorbeeld is een glasschildering op een lampenkap of direct op een houten ondergrond. Dit alles valt onder de verzamelnaam graphic art.

 


 
Handgemaakte Tekeningen
Ik ga op termijn ook experimenteren met simpelere vormen om die te integreren als inleg-fineer of als houtsnijwerk.

Bij voorkeur teken ik vrij uit de hand met een zacht potlood (2b/4b) op dik schetspapier met een niet-gladde textuur. De laatste tijd maak ik ook steeds meer op de Cintiq-tekentablet van Wacom, met name als ik kleuren wil gebruiken, computertekeningen dus. Eerst met het potlood en dan scannen of zelfs direct op de tablet, allebei komt voor. Photoshop gebruik ik meestal voor het inkleuren.

Ik heb mijn graphic art ingedeeld in rubrieken. Zo is er  “fantasy”, aangezien ik een fervent gamer ben en zeer geïnteresseerd in de de werelden waarin die games spelen, soms met hele uitgebreide “lore”. “Storytelling”, want ik lees graag verhalen en liet me al meevoeren in de queeste van In de Ban van de Ring, ver voordat er films over werden gemaakt. Ook het vastleggen van karakteristieke gezichten doe ik graag, vandaar de rubriek “Portraits”. Tenslotte is er “Other” voor de rest.

Alle getoonde beelden zijn uitsneden uit de originele tekeningen, die wat afmetingen betreft meestal gemaakt zijn op grofweg  A4 formaat, maar soms ook op A5 en A3.

Maak een keuze voor een tekening via het “pull-down-menu” van de menubalk hierboven.

 

GerdienPa aan het sneeuwruimenLotr: Nazgul Lord

 

 

 

Peter van Tienhoven

 

 

Mail br