Onderzetter

Een onderzetter van vurenhout, met hardhouten pennen voor het dragen van de pan.


 

Plank en Pen

Samen met Kris heb ik wat oefenstukjes gemaakt voor de randen van het sta-bureau dat ik voor hem aan het maken ben. Zo hebben we ook gekeken of de hoeken eenvoudig integraal uitgefreesd konden worden. Kris heeft het freeswerk uitgevoerd. Uiteindelijk hebben we voor een andere, meer handmatige oplossing gekozen, omdat we hiermee meer kanten op konden.
Het oefenstuk van Vurenhout lag er nog… , dus dat heb ik gebruikt om een onderzetter voor grote pannen van te maken. Houten pennen van verschillende houtsoort en grootte heb ik gedraaid en erin gelijmd. De onderzetter heeft zo staafjes gekregen, die net 1 mm boven de plank uitsteken, daardoor stroomt er wat lucht onder de pan door en glijdt hij niet zo makkelijk van de plank af.
De Onderzetter heeft pennen van Robinia, Meranti en Eiken. Als verwijzing naar het sta-bureau zijn het 8 Robinia pennen. In het Bureau wordt namenlijk een digitale code ingelegd van “Bytes”, ofwel 8 “nullen en enen”. Een aparte pagina wordt gewijd aan dit sta-bureau.

 

 

 

 

 

Peter van Tienhoven

 

 

Mail br

 

 


 Comments are closed.