Robotje

Robotje van computeronderdelen en traptredehout.


 

Robotje: het tweede leven van een computer

Een robotje, vervaardigd uit oude onderdelen van een trap, kastje, waterleiding, computer en kleding. De oude computer was van degene voor wie het robotje is gemaakt. Het robotje staat nu op het bureau in de studeerkamer naast de nieuwe computer.

Op de eerste afbeelding zijn alle onderdelen te zien die ik heb gebruikt voor het maken van de robot. De romp is gemaakt van hout van een oude traptrede. De inkepingen dienen voor voor de montage van alle onderdelen en de bevestiging van armen en het bekken. Een oude Geforce 5400 videokaart heb ik in stukjes geslepen met mijn dremel. Het vormt de basis voor de  “high-tech” onderdelen, zoals de CPU op de borst en de memory-banks van de robot in de zij. De koperen kern is van een oude Pentium-koeler, evenals de aluminium koelvin. Ikea kast bevestigingsmateriaal is gebruikt voor voor de “joints” en koperen waterleiding voor de ledematen. Bedrading van een oud cherry-toetsenbord als ogen, bewegingscensors en kleine zwenkwieltjes voor de rijvoeten …. etcetera.

Foto twee toont de zijkant van de bot met zijn geheugenmodules, bedrading en rugkoeling.
Op foto drie kijkt hij je aan. Het hoofd, dat scharniert op een klikscharnier van een glazen kastdeurtje is tevens koelvin voor de bot. De broekgesp fungeert als beveiligingskooi voor de CPU.
Afbeelding vier toont de rug met ventilator , spanningsdiodes en nekscharnier. Afbeelding vijf de zijkant met heupconstructie en rijdend onderstel. Tenslotte zoomt foto zes in op het middensegment van koper. Dit staat voor de motor met daarvoor de beschermende gespkooi.

 

Robothead from old P2 cooler

 

 

 

Peter van Tienhoven

 

 

Mail br