Kast

Een kast, eigenljk een Keukenkastje van resten spaanplaat, oude champignon-planken, kraaldeeltjes, meubelplaat een glasplaatjes.


 

Nostalgische vitrinekast voor in de keuken

Het kastje heeft zo’n ouderwets stopkontakt (voor gsm-oplader) en een verlichte vitrine met gefreesde randjes voor keukenservies. Onderkast op maat gemaakt voor kookboeken. De Plint is over de cv-buizen heen gebouwd. De kasthoogte is afgestemd op ons gebruik.

Op de eerste foto is te zien dat de kast uit allerlei resten hout is samengesteld, maar dat daar dadelijk niks meer van te zien is. Alles is immers netjes in dezelfde grondverf wordt gezet en daarna in de ivoorwitte verf.
De tweede foto toont het zagen van de glazen paneeldeurtjes uit een stuk meubelplaat. De ruitjes zijn zelf gemaakt en ingezet met hardhouten ingefreesde glaslatjes.
De derde foto toont het op maat maken van de scharniertjes.
Foto vier laat de geverfde deurtjes en de speciale glaslatjes zien.
Foto vijf laat zien hoe de kast uiteindelijk geworden is.
Foto zes showt een detail van de deurtjes.

De kast is smaller en lager dan de standaard maatvoering die beschikbaar is in de winkels. Juist daarin ligt de bruikbaarheid, aangezien hij precies voor een bepaalde plek op maat is gemaakt. He is een eenvoudige kast; lang niet zo groot en ingewikkeld als de wandkast met bar of het mediameubel.

 

Nostalgic Kitchen Closet

 

 

 

Peter van Tienhoven

 

 

Mail br